Contactați-ne:

+40-374-834-114

Str. Louis Pasteur nr 4, et 1,
400349 Cluj-Napoca

e-mail: decanat_mg@umfcluj.ro

Organizatii studentesti

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj

osmÎn calitate de student la medicină trebuie să știi că Organizaţia Studenţilor Medi­cinişti din Cluj, mai pe scurt OSM, este organizaţia reprezentativă pentru studenţii Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. OSM a luat naştere în 26 ianuarie 1990, fiind a doua organizaţie studenţească înfiinţată şi înregistrată la Judecătoria Cluj, după Revoluţie.

În prezent, organizația reprezintă interesele a peste 3000 de studenți, având peste 900 de voluntari activi în cadrul proiectelor pe care le derulează.
Conform Statutului actualizat, scopul OSM este: promovarea valorilor umane reale în rândul societăţii civile.

OSM este un O.N.G. structurat pe două mari direcţii de activitate: sindicală (de reprezentare a intereselor studenţilor în medicină) şi de voluntariat (prin proiectele organizate). Forul suprem de conducere al organizației este Adunarea Generală OSM formată din câte un reprezentant de serie și coordonatorii de proiecte care au drept de vot în timpul sesiunilor plenare. Potrivit Regulamentului OSM, Adunările Generale ordinare se organizează de două ori pe an în Noiembrie și în Mai. Între Adunările Generale, OSM este condusă de către Consiliul Director format din: Președinte, ales de către toți studenții Facultății de Medicină înmatriculați la programul de studiu în limba română, Vicepreședinte Relații Interne, Vicepreședinte Academic, Secretar General, Vicepreședinte Relații Externe, Director de Proiecte și Vicepreședinte Financiar aleși de către Adunarea Generală OSM.