Contactați-ne:

+40-374-834-114

Str. Louis Pasteur nr 4, et 1,
400349 Cluj-Napoca

e-mail: decanat_mg@umfcluj.ro

Util in Cluj-Napoca

Viața în Cluj

1. Sosirea în Cluj

Aeroportul Cluj – www.airportcluj.ro

Companii aeriene
  • TAROM – este compania națională română care operează multe zboruri externe
  • WIZZ AIR - Puteți lua cardul "Wizz Discount Club", pe care-l veți aprecia rapid. Acesta costă 30 de euro/an în primul an și 20 de euro/an, după primul an. Acest lucru vă permite să aveți reduceri la biletele de avion.
  • Lufthansa
  • EasyJet
  • Vueling
TAXI
  • Costul mediu al unui ransport de la aeroport până în centrul orașului este de până la 30 de lei.
  • Asigurați-vă că șoferul pornește contorul la începutul cursei.
  • În cazul în care nu găsiți un taxi, puteți chema unul prin telefom (vezi Transport)
2. Instalarea
a. Cazarea

Căminele

Căminele studențești

Din moment ce știm că este dificil de a găsi cazare când vă mutați într-o țară nouă, mai ales la un raport bun calitate-preț, universitatea noastră oferă studenților în primul an posibilitatea de a fi cazați într-unul din căminele noastre studențești.

Locuitul în căminele studențești este una dintre cele mai bune experiențe din anii universitari; aveți posibilitatea de a întâlni oameni din diferite țări și a vă face imediat prieteni cu oameni care ar putea deveni prietenii tăi pentru o viață întreagă.

Cazare pentru studenți din anul întâi, secțiunea ENGLEZĂ și FRANCEZĂ

În atenția studenților din anul întâi, din secțiunea engleză și secțiunea franceză care doresc să aplice pentru cazare în căminele UMF "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca. Pentru a putea aplica pentru cămine este obligatoriu să aibă următoarele documente:

  • Copia carnetului de student pentru cei admiși în primul an de studiu. Cardul de student îl vei primi la începutul anului universitar și trebuie să prezinți o copie a acestuia în termen de cel mult 3 zile de la primirea lui.
  • Copie după cartea de identitate sau pașaport.
  • Copie a permisului de ședere de țară.
  • Aviz epidemiologic, eliberat de către medicul generalist. Există, de asemenea, posibilitatea de a-l obține de la punctul medical situat în Căminul VII - Complexul Hașdeu.
  • Certificat că sunteți bursier al statului român, care poate fi obținut de la secretara anului la Decanatul facultății.
  • De asemenea, este obligatoriu să completezi formularul de înregistrare: https://goo.gl/forms/gT5Li1YYMYTDIvg03 înainte de 10 septembrie; după această dată, veți fi contactat prin e-mail pentru confirmarea șederii dumneavoastră în căminele studențești.

Viața în căminele studențești

În scopul de a locui în cămine și a te bucură de "viața de cămin" există câteva reguli de de conduită bază și responsabilități pe care trebuie să le îndeplinești:

  • Respectă-ți colegii de cameră - din fericire, toți suntem foarte diferiți; acceptați colegii de cameră și admirăi pentru ceea ce sunt. Nu te concenta pe defectele lor, dar uită-te la calitățile lor.
  • Respectă oreșe de liniștite – programele voastre ar putea să nu coincidă, iar fiecare persoană are dreptul la propriul mod de viață, astfel încât să fie discret și să nu fii atât de gălăgios încât te faci auzit pe alte etaje.
  • Încearcă să fii ordonat, curăță după tine și fii organizat - veți sta într-un spațiu mic, în care nu va exista destul loc pentru prea multe lucruri. Adu-ți numai lucruri pentru nevoile de bază.
  • Nu consuma alimente colegului de cameră, dacă acestea nu-ți oferă și nu umbla prin lucrurile lui, fără permisiune.
  • Păstrați camerele curate - vă recomandăm să realizați un program de curățenie cu colegii de cameră în care să împărțiți treburile în fiecare săptămână.
  • Păstrați spațiile comune curate - cum ar fi baia și bucătăria. Este destul de simplu - lăsați spațiul în felul în care ați dori să-l găsiți!
  • Respectați programul mașinii de spălat.
  • Plătiți taxa de cămin în timp util.
  • Respectați personalul care lucrează în cămine și respectați regulile, pe care și ei trebuie să le respecte.
  • Respectați perioada de sesiune de examen; toate celelalte activități din căminele trebuie să fie sistate pentru a avea condiții adecvate de studiu.

Cum pot fi cazat într-un cămin?

Căminul disponibil pentru tine este cămin studențesc Observator 1/6. Este unul modern, recent renovat și oferă condiții foarte bune de viață. Căminul este situat în campusul Observator, un simbol de viață studențească adevărată în Cluj. Este înconjurat de supermarketuri, săli de sport, restaurante. Mai mult, este situat la doar 10-15 minute de centrul universitar al universității și la 15 minute de centrul orașului. Stațiile de transport în comun sunt doar câțiva pași distanță de cămin. Dacă alegi să locuiești într-unul din căminele universității noastre, vei avea posibilitatea de a trăi împreună cu colegii de facultate si vei fi mereu în mijlocul vieții de student aici, la Cluj.

Camerele din căminul Observator 1/6 sunt spațioase, sunt pentru 3 persoane, și au baie proprie. Fiecare student are propriul birou și acces la Internet. De asemenea, studenții au acces la spații comune la fiecare etaj, care includ o bucătărie, o sală de mese și o sală de spălătorie dotată cu mașini de spălat și uscat. De asemenea, fiecare dormitor are o sală de studiu, dotată cu calculatoare și acces la Internet.

Chiriile depind de cămin.

Agenții imobiliare

Alte opțiuni pentru a găsi o locuință

În cazul în care nu dorești să locuiești într-un cămin studențesc și ai prefera să ai propriul apartament sau camera, acest lucru nu este o problemă, Cluj-Napoca ofera o mare varietate de locuințe de închiriere la un preț bun. Prețurile chiriilor pot varia în funcție de cartier și facilitățile oferite. De exemplu, un apartament cu o camera poate costa între 100-200 euro/lună, și un apartament cu doua camere va fi între 250-500 euro/lună.

Cele mai bune zone pentru un student la medicină în Cluj-Napoca sunt următoarele: Strada Pasteur, Strada Clinicilor, cartierele Zorilor, Centru, Plopilor, Piața Mihai Viteazul, Grădini Mănăștur, Grigorescu, Gheorgheni, etc.

Mai jos vei găsi o listă cu agenții imobiliare din Cluj și adresele lor de e-mail, care pot oferi consiliere în găsirea celei mai bune opțiuni de locuit pentru tine:

  • Blitz Imobiliare – Strada Avram Iancu 20 / Telefon: 0264 333 777 / blitz-imobiliare.ro
  • Eden Imobiliare - Calea Dorobantilor 42 / Telefon: 0733 980 081 / edenimobiliare.ro
  • Imobiliare Edil - Strada Iuliu Maniu 17 / Telefon: 0264 590 677 / edil.ro
  • RBC Imobiliare – Strada Iazului / Telefon: 0364 147 538

De asemenea, puteți găsi închiriere oferte online pe piata-az.ro, tocmai.ro și olx.ro.

Important: Dacă decizi să închiriezi / cumperi un apartament, întreabă agentul imobiliar cu privire la asigurarea locuinței. Unele apartamente sunt deja asigurate, dar alte locuințe ar putea necesita să achiziționați separat asigurare de închiriere, după ce ați semnat contractul de închiriere. Este recomandat să opteze pentru un plan de asigurare a calității, în scopul de a te proteja împotriva oricărui prejudiciu. Agentul tău imobiliar te poate ghida către o agenție de asigurare, la cerere.

Finanțe

Acum, că te-ai decis să urmezi o universitate într-o țară străină, este important să realizezi că ai plecat de acasă și ești responsabil pentru propriile acțiuni, inclusiv prin gestionarea resurselor financiare. Chivernisirea banilor este un lucru greu, fiecare student trebuie să facă față acestui lucuru, dar după primele luni și mai ales, după primul an, făcând calculele necesare și adaptarea bugetului la nevoi, acest lucru va deveni mult mai ușor.

Îți dăm câteva sfaturi simple pentru echilibrarea bugetului:

  • Calculează venitul tau lunar total (bani de la părinți, burse, locuri de muncă etc.)
  • Stabilește-ți principalele cheltuieli (chirie, utilități, produse alimentare, cărți, etc.)
  • Păstrează o anumită sumă în fiecare săptămână pentru ieșiri, activități distractive, etc.
  • Ține evidența tuturor cheltuielilor, chitanțe, facturi, etc.
  • Facturile de utilități vor varia în funcție de nevoile individuale și vor fluctua în funcție de luna și momentul anului.

Sfat - În prima lună de universitate, vei cheltui, în general, mai mulți bani, așa că nu intra în panică dacă la început depășești ușor bugetul.

În general vorbind, lista cheltuielilor ar trebui să arate ceva de genul:

Cheltuieli esențiale:
Chirie + utilități (cămin)
Alimente
Produse de uz casnic
Cărți + rechizite școlare
Telefon + internet
Transport

Cheltuieli auxiliare:
Ieșiri
Îmbrăcăminte
Diverse

În medie, un student cheltuiește aproximativ 600-800 euro/lună (aceasta variază în funcție de apartamentul/căminul tău).

În România, moneda națională este "Leu" (RON). Pentru un calcul simplu, poți utiliza următoarea rată de conversie: 1 Euro = 4,5 lei.

Asigurare

Asigurare apartamente

Când închiriați un apartament în România, acesta nu este neapărat asigurat. Cu toate acestea, este recomandabil. Proprietarul apartamentului ar putea să spună că are deja asigurare, dar acesta acoperă doar accidentele. Nu ești acoperit în cazul în care ai uitat să oprești gazul.

Servicii

Bănci

Moneda utilizată în Cluj-Napoca este RON (sau ”leu”; plural ”lei”)

Există o mulțime de bănci în Cluj-Napoca. Ca student, este recomandabil să-ți faci un cont în lei și să transferi bani din tara de origine în România, mai degrabă decât folosind un card de credit.

Totuși, în cazul în care ai nevoie să utilizezi contul tău din țara de origine, ată câteva sfaturi:

  • Este, desigur, posibil să se utilizezi un card de credit din țara ta, dar există taxe suplimentare la utilizarea ATM-urilor (taxe mai mici la oficiul bancar). Retragerea de numerar direct de la oficiul bancar este întotdeauna mai ieftină.
  • De exemplu, să ne imaginăm vii din Germania. Contul tău este în euro și ai nevoie de bani pentru viața ta de aici. În ziua în care scriu acest text, ai putea obține 4,12 lei pentru 1 euro, utilizând un ATM, în timp ce dacă te duci direct la bancă pentru a face o retragere, ai obține 4,42 lei pentru 1 euro. Aceasta diferență face ca acțiunea retragere să fie cu 7% mai ieftină. (Ai nevoie de carte de identitate pentru a retrage bani din bancă)

Pentru cele mai multe bănci, se aplică taxe suplimentare atunci când vă aflați în străinătate. Din acest motiv, vă recomandăm să deschideți un cont bancar în Cluj și să transferați bani în acest cont.

Există o mulțime de birouri bancare peste tot în oraș.

Vă rugăm să rețineți că aceste bănci vă permit să faceți retrageri direct în euro, dintr-un cont bancar străin în euro (cum ar fi chiria). Astfel, veți plăti doar taxele de card și nu rata de schimbare de două ori.

Alte servicii financiare disponibile sunt Western Union și MoneyGram. Acestea permit transferul de bani din țara ta în România, în termen de câteva minute. Cu ajutorul numărului furnizat de emițător, puteți retrage banii cu un act de identitate simplu. Acesta permite un transfer rapid, dar este mult mai scump (5% din suma totală trebuie să fie plătită ca taxă).

Utilități

Alte servicii de utilități, care includ apa, gaze, salubritate și întreținerea clădirilor, vor fi plătite, de obicei, direct către administratorul blocului, care vine o dată sau de două ori pe lună pentru a colecta taxele, sau pot fi plătite direct la proprietar sau la biroul de administrație în cazul în care nu sunteți acasă, la data stabilită. Acest lucru depinde de modul în care fiecare proprietar decide să o facă. În funcție de fiecare furnizor de servicii, puteți plăti facturile direct la biroul lor sau online. Multe bănci și magazine alimentare au, de asemenea, mașini electronice, caz în care vă puteți scana și plăti direct facturile.

Telefon

La sosire, veți dori să vizitați un magazin care oferă servicii de telefonie mobilă. Cele trei rețele cele mai frecvent utilizate de către studenții din Cluj sunt Orange, Telekom si Vodafone. Aceste companii vă oferă o opțiune de pre-pay (selectați o opțiune cu diferite minute naționale, minute internaționale și date, și doar să umple din nou dvs. de credit în fiecare lună) sau să semneze un contract pentru o sumă stabilită de minute și de date. Opțiunile de credit lunare variază foarte mult în preț, în funcție de ceea ce alegi, dar 6-10 € este prețul mediu. Prețurile contractelor depind și de cantitatea, și sunt de obicei semnate pe timp de 6 luni - 1 an.

Codul de țară din România pentru numerele de telefon este +40 și oricine din afara României poate apela prin formarea acestui cod. Dacă vă aflați în România și formați un număr românesc, pur și simplu nu forma ”4” și formează numărul începând cu 0.

Internet

Vei fi fericit să știi că România are una dintre cele mai mari viteze de Internet din toate țările din lume, iar serviciul este relativ ieftin. Proprietarul tău poate sau poate să nu-ți lase un router de Internet, dar poți achiziționa cu ușurință unul de la orice magazin electronic sau supermarket. Pentru serviciul de Internet poți contacta Compania Digi Mobil (RCS & RDS), pentru a deschide un cont cu ei, sau alți furnizori de Internet. Multe companii oferă pachete, inclusiv de telefonie, internet si servicii de televiziune, la prețuri diferite. In medie, doar pentru serviciul de Internet la domiciliu va plăti în jur de 10 € pe lună, iar conexiunea este foarte bună.

Vremea

Clujul are un climat continental, caracterizat prin ierni reci si veri calde. În mod obișnuit sezoanele se schimba de la iarnă la primăvară în jurul lunii martie, iar de la toamnă la iarnă în jurul lunii noiembrie.

Pe parcursul ultimilor ani, am observat că iernile sunt cu temperaturi de până la -20°C și din ce în ce mai puțină zăpadă. Cu toate acestea, verile sunt mai calde în fiecare an, iar temperaturile depășesc adesea 30°C.

Apa potabilă

Apa de la robinet este potabilă. Cu toate acestea, puteți avea unele probleme din cauza schimbării apei din țara ta natală. Vă puteți simți amețit și ai nevoie de ceva timp pentru a se adapta corpul tău la ea. Acest lucru este ceva absolut normal. În cazul în care starea ta nu se îmbunătățește, încercă apă filtrată sau îmbuteliată.

Permis de rezidență
Vă rugăm să citiți cu atenție!

Legea română cere să te înregistrezi la Serviciile de Imigrare odată ce te-ai stabilit la Cluj. Ca imigrant, trebuie să ai un număr de Imigrare (numit CNP - sau PIN). Pentru al obține, trebuie să mergi la Primărie (Strada Eroilor), și va trebui să plătești o taxă de imigrare de 2 lei. Pe măsură ce ajungi acolo, urci pe scările de pe dreapta la primul etaj, în cazul în care veți primi dovada de plată și să fie capabil de a efectua plata. S-ar putea să-ți ia mult timp (până la 5 ore) la coadă, de aceea îți recomandăm să ajungi acolo dimineața devreme.

După efectuarea plății, trebuie să mergi la Iulius Mall, apoi la Serviciile de Imigrare. Vei primi un formular de completat. Cu dovada plății, trebuie să mergi la Iulius Mall, cu Formularul, atestarea de înscriere (vă va primi de la secretar la universitate), dovada plății. Va trebui să se întoarcă acolo în cele 24 de următoarele ore, în scopul de a obține CNP-ul. Pentru studenții cu vârsta de peste 26 de ani, este de asemenea necesar un atestat de securitate socială.

Ai 3 luni de la sosirea ta pentru a te înregistra și va trebui să mergi la serviciul de imigrare de fiecare dată când îți schimbi adresa pentru a actualiza documentele. Trebuie să ai întotdeauna o copie a CNP-ului cu tine.

Serviciul de imigrare de la Iulius Mall este deschis între orele 8:30-10:00 pentru cetățenii Uniunii Europene și între orele 14:00 - 16:30 pentru cetățenii din afara UE.

Transport

Taxi

Taxiurile sunt un mijloc foarte rapid de transport; după ce ai comandat unul, durează de obicei aproximativ 2-3 minute pentru a ajunge la locul comenzii și prețurile sunt destul de accesibile. Tarifele de taxi obișnuite la marile companii de taxi din Cluj sunt următoarele:

  • Start: 2.5 Lei
  • Preț / km: 2,25 Lei / in timpul zilei, și 2,5 lei / în timpul nopții.

Câteva prețuri generale:

  • taxi de la aeroport - centrul orașului 30-40 Lei
  • taxi de la Centrul de la mall: 20-25 Lei

► Taxi Diesel – Tel: *9946
► Taxi Napoca – Tel: *9953
► Taxi Clima&Confort – Tel: *9943

Există, de asemenea, o aplicație pentru telefon mobil, permițându-vă să comandați un taxi la locația exactă. Îl puteți descărca de pe App Store sau pe Google Play => Taxi inteligent.

Transportul public cu autobuze și tramvai

Rețeaua de transport public din Cluj este formată din autobuze și tramvaie. Stațiile sunt plasate strategic în tot orașul și acestea sunt cele mai frecvente mijloace de transport pentru locuitorii din Cluj. Un bilet de 2 călătorii costă 4 lei și poate fi achiziționat de la stațiile de autobuz sau automatele de bilete. De asemenea, puteți achiziționa un bilet prin mesaj text. Trimite numărul BUS LINE într-un text la 7479 (de exemplu: 6, 25, 3) și după ce a primit un text de confirmare, veti beneficia de o călătorie valabilă pe linia indicată timp de 45 de minute, începând cu momentul în care ați primit confirmarea mesaj de tip text. Costul total al textului: 0.5 Euro + TVA. Orarul autobuzelor și tramvaielor, precum și hărțile cu traseele pot fi găsite pe site-ul www.ctp.ro.

Biciclete

Clujbike este sistemul de închiriere de biciclete în orașul nostru. Fiecare rezident poate ridica o bicicletă de la una din stațiile găsite în tot orașul, care apoi poate fi lăsată în orice alt post. Acest sistem facilitează un mijloc ecologic și sănătos de transport în tot orașul. Pentru a putea utiliza acest sistem, trebuie să aveți un card de acces, care poate fi obținut urmând pașii indicați pe www.clujbike.ro.

Autocare

Pentru a putea călători dintr-un oraș la altul în cadrul României (și în alte țări) puteți alege să luați un autocar. Hărțile și conexiunile pentru diferite orașe pot fi găsite la www.autogari.ro. Biletele sunt la un preț rezonabil, iar cei mai mulți transportatori pornesc din Autogara Beta sau Autogara Fanny (una lângă alta), situate pe strada Giordano Bruno 1-3.

Tren

În România, trenurile sunt un mod eficient și ieftin de a călători în interiorul țării, și, de asemenea, oferă posibilitatea de a vedea un peisaj incredibil în regiunile muntoase și în mediul rural. Orarele trenurilor și prețurile biletelor pot fi găsite pe www.infofer.ro.

Închirieri auto

În cazul în care dorești să se deplasezi liber prin Cluj sau oriunde în România și în afara acesteia, poți opta pentru a închiria o mașină. Prețurile variază în funcție de companie și mașina aleasă, dar sunt, de obicei, intre 20-80 euro/zi. Unele companii oferă servicii pentru a aduce mașina la domiciliu.

3. Viața zilnică
a. Cumpărături

Iulius Mall

  • mare centru comercial (îmbrăcăminte, supermarket Auchan, electronice, mâncare, sală de gimnastică, piscină, cinematograf, ...)
  • deschis: 10:00 - 22:00
  • Tarif taxi aproximativ 13 lei de la “Casa de Cultură a Studenților”
  • Autobuz: 24, 24B, 25

Polus Center

  • Centrul comercial mare (îmbrăcăminte, supermarket Carrefour, electronice, Decatlon, mâncare)
  • Deschis: 10:00 - 22:00
  • Tarif taxi aproximativ 15 lei de la “Casa de Cultură a Studenților”
  • Autobuz: 24B, 43P

Cartierul Mănăștur

Kaufland

  • Supermarket
  • Strada Câmpului
  • 8:00 - 22:00

Centru

Billa

  • Supermarket
  • Luni – Sâmbătă 8:00 - 22:00 și duminica 8:00 - 20:00
  • Strada Regele Ferdinand

Sora Shopping Center

  • Centru comercial mic cu un supermarket deschis 24 de ore
  • Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 5

DM:

  • Produse de înfrumusețare și igienă (bărbați, femei), produse cosmetice, de curățare și produse de uz casnic, precum și un culoar mic de alimente organice.
  • Calea Moților

Piața țăranilor

  • Legume, fructe și alte produse ieftine de la mici producători locali
  • Piața Mihai Viteazul (Multiplex Leul)

Cartierul Zorilor

Billa

  • Supermarket
  • Luni – sâmbătă: 8:00 - 22:00 și duminica 8:00 - 20:00.
  • Strada Zorilor

Profi: 

  • Supermarket
  • Luni – sâmbătă: 8:00 - 22:00 și duminica 8:00 - 20:00.
  • Strada Observatorului

Lidl:

  • Supermarket
  • Luni – sâmbătă: 8:00 - 22:00 și duminica 8:00 - 20:00.
  • Strada Observatorului

Piața țăranilor

  • Legume, fructe și alte produse ieftine de la mici producători locali
  • Piața Zorilor (Strada Zorilor)
b. Restaurante și gustări
 

SNACK - Posibilitati de mâncare nu departe de facultate

  • Sandwicherie Sandwich personalizabil (puteți alege carne, legume și sosuri), la intrarea strada Hașdeu.
  • New Croco Restaurant cu o varietate de alimente și la prețuri accesibile, pe strada Babeș.
  • La Tina Pizza Ieftin, cu un raport preț / calitate bun; la intrarea strada Hașdeu.
  • Pizzeria Di Salvio Pizza întreagă sau feliată la baza străzii Babeș.
  • Placinta Strada Babeş, în mica alimentară de la baza străzii.
  • Piadina Strada Potaissa Street, la prima stradă perpediculară pe strada Napoca.
  • Litchi Vafe și sucuri proaspete
  • Panamiam sandwich-uri orientale pe strada Petru Maior

Restaurantul Universității de Medicină și Farmacie - Restaurantul este situat pe str. Victor Babeș nr. 17 și este locul ideal pentru a avea o masă, un prânz rapid sau o gustare la un preț de student, în timpul pauzelor între ore. Orele de deschidere sunt de la 12:00 la 17:00, de luni până vineri. Este un restaurant cu autoservire și oferă un meniu de calitate și divers, cu ambele opțiuni vegetariene și non-vegetariene. În funcție de opțiunile selectate, prețul unui prânz variază între 10 și 18 lei.

Hobby-uri

I. Cu CMC (French Association)

● Baschet
Turnee frecvente și antrenamente în fiecare săptămână

● Handbal
Antrenamente și meciuri amicale în fiecare săptămână.

● Rugby
Antrenamente în fiecare săptămână.

● Alergare
Există un grup pe Facebook, permițându-vă să găsiți pe studenți cu care să alergi.

● Rock

● Teatru

Practicarea unui sport cu CMC vă permite să validați prezența în sport, dacă vii de multe ori.

II. În afara CMC

Mai multe săli de sport au oferte accesibile pentru studenți.

● Gym

○ Bamboo
■ Locație: Multiplex Leul, piața Mihai Viteazul
■ Preț: 110 lei /lună

○ Olympus
■ Locație: Strada Victor Babes, nr. 33
■ Preț: 100 lei/lună

○ Good Sport
■ Locație: strada Observatorului, nr. 82-86
■ Preț: 80 lei/lună

Terenul de fotbal al UMF-ului
Preț: 80 lei pentru 1h 30min.
Terenuri sintetice pentru 12 jucători care necesită rezervare la telefon 0749 426 659

● Terenuri de tenis
Locație: Parcul Babeş
Preț: 120 lei/teren (acoperit sau nu). Deschis pânî la ora 22:00.

● Golf
Locație: Sun Garden, strada Poiana Cerbului, nr. 1000 (la 25 min de Cluj)
Preț: 30 lei (antrenament + 9 găuri)

● Piscine
Locație: Parcul Babeş
Preț: 120 lei, deschisă până la 22:00

● Parcul Central
Un loc frumos pentru alergare sau de a folosi aparate publice pentru exerciții fizice.

● Cluj Arena
Antrenament de box sau sală de gimnastică.

● Cinema
Filmele sunt în versiunea originală și subtitrate în română. Orarul poate fi găsit pe Internet.
► Iulius Mall, ultimul etaj.
► Polus Center, Intrarea 4.
► Cinema Victoria, Bulevardul Eroilor, nr. 51.
► Cinema Florin Piersic, piata Mihai Viteazul

● Paintball
War Zone
Website: http://paintball-airsoft.ro/ce-este-paintballul/
Telefon: 0740 249 225
Locație: Livada Steluța, Colonia Breaza, Cluj-Napoca

● Bowling
Website: http://www.bowlingclubcluj.ro
Telefon: 0264 450 561; 0740 780 184
Locație: Calea Dorobanților, nr. 30-32.
Luni – duminică 11:00-03:00

Animale de companie

Cu toate că mulți români o fac, nu este voie să mergi cu animalele de companie în parcuri, locuri de joacă pentru copii, sau în mijloacele de transport în comun.

Amintiți-vă să vaccinați animalele de companie. Există mai multe locuri unde se poate adopta un animal în Cluj și studenții veterinari propun adesea animale pierdute. Vă rugăm să rețineți că luarea animalul dumneavoastră cu înapoi acasă sau de a găsi o familie adoptivă va fi o problemă recurentă, în principal, în timpul vacanței de vară.

Oficii postale

Oficiile poștale vor avea un semn roșu pe care scrie "Poștă". S-ar putea merge la oricare dintre acestea pentru a trimite sau a primi pachete sau scrisori.

Poșta principală este situată pe strada Regele Ferdinand, nr. 33.
Deschis: luni - vineri 07:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 13:00
Duminică: închis.

Aproape de universitate, există Oficiul Poștal Post Nr. 4, pe strada Petru Maior 6-8
Deschis: luni – vineri 10 00-16:30
Închis: sâmbăta și duminica.