Contactați-ne:

+40-374-834-114

Str. Louis Pasteur nr 4, et 1,
400349 Cluj-Napoca

e-mail: decanat_mg@umfcluj.ro

Sanatatea ta

a. Asistență medicală

De ce să alegi o asigurare privată ca să studiezi în străinătate

În primul rând, poate fi considerată o garanție pentru limitarea problemele financiare care pot apărea în cazul unei probleme majore de sănătate (accident, cădere, boală critică). Costurile spitalizării sau repatrierii pot fi extrem de mari.

Când semnezi pentru asiguare, trebuie să menționezi că ești student în România.

Majoritatea sistemelor de asistență medicală din țările europene nu acoperă toate cheltuielile medicale efectuate în străinătate. Trebuie să contactezi ambasada ta ca să obții mai multe informații privind drepturile tale.
Pentru studenții europeni, Cardul de Asigurare de Sănătate European este un card gratuit și va acoperi costurile tale medicale în România, în funcție de prețul la care ai fi acoperit în țara de origine.

b. Vaccinuri

Nu exista vaccinuri obligatorii pe care trebuie să le faci. Cu toate acestea, noi vă recomandăm următoarele:

● Hepatita A (s-ar putea fi expus la ea în clinici)
● Hepatita B (s-ar putea fi expus la ea în clinici)
● Tuberculoza (există o mulțime de cazuri în România și majoritatea studenților români sunt vaccinați în timpul liceului. Ar trebui să faci același lucru).

c. Asistență de urgență

În România, se utilizează numărul de telefon european pentru urgențe: 112. Puteți apela acest număr gratuit, în cazul unei situații de urgență, și după o discuție cu operatorul apelul va fi transferat la ambulanță, SMURD, Poliția Română, sau Departamentul de Pompieri, în funcție de caz.

Atenţie! Acest număr este strict disponibil pentru situații de urgență; nu abuza de utilizarea acestui număr sau vei fi considerat responsabil pentru utilizarea abuzivă a aacestuia. Mai important, utilizarea necorespunzătoare a acestui număr poate deturna aceste servicii de acțiune de la alte situații reale de urgență!
 

 

Emergency services – UPU (Unitatea de Primire Urgenţe)

În cazul unei urgențe medicale, puteți merge, de asemenea, direct la serviciile medicale situate pe Strada Clinicilor 3-5, numărul de telefon 0264-431-876. Pentru a putea beneficia de serviciile medicale, trebuie să ai cartea de identitate și cardul de asigurare medicală la tine.

Psihiatru:

○ Dr. Traian Strîmbu : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,  A Str. Cardinal Iuliu Hossu, Ap.11
○ Dr. Vlad Zdrenghea : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
○ Prof. dr. Ioana Miclutia: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
○ Dr. Codruta Botis 
○ Dr. Octavia Capatana  
○ Emergency service of the adult psychiatric clinic: Str. Victor Babes nr. 43

Psiholog:

● Centrul de consiliere psihologică: Căminul VII, Campus Hașdeu
● Dr. Codruta Alina Popescu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
● Gabriela Domnita : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 102 Calea Dorobantilor, Sc. 2, Ap. 28,
● Conf. Dr. Horea Coman : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
● Dr. Gina Neamtu: 

 

d. Centre locale de asistență medicală

Ca student la universitatea noastră, poți beneficia de servicii medicale gratuite la clinica noastra studențească. În cazul în care aveți nevoie de un examen medical poți merge la Dr. Augustina Burnete. Clinica este situată la parterul căminului VII, în Campusul studențesc "Hașdeu". Puteți găsi locația exactă cu ajutorul aplicației Med Cluj App.

Orar:

Luni și vineri: 13:00 - 18:00
Marți și joi:     08:00 - 13:00
Vineri:            08:00 - 13:00

 

IMPORTANT! Pentru a putea beneficia de serviciul gratuit, asigurați-vă că ai la tine carnetul de student ștampilat!
De asemenea, poți opta pentru serviciile medicale oferite de clinicile medicale private din Cluj. Unele dintre ele sunt enumerate mai jos:

• Regina Maria (policlinică):
§ Strada Louis Pasteur 72,
§ Tel : +40 21 9268
• Medstar (policlinică cu locații multiple în Cluj):
§ Strada Mehedinţi 1-3,
§ tel: +40 371 789 789
• Roneuro (neurologie):
§ 37 Mircea Eliade Street,
§ tel: +40 374 460 000
• Interservisan (policlinică și unitate chirurgicală)
§ Strada Nicolae Pascaly 5,
§ tel: +40 264 414 133

Stomatologie
 • Dr. Bogdan Culic
  Centru stomatologic Smart Dental
  Adresă: Strada Dorobanților 105
  email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
  Tel: 0264 410 699
 • Dr. Lavinia Florian
  Adresă: Strada Al. Vlahuţă 21, Ap. 21
  Tel: 0264-420 608
 • Dr. Horea Almasan (Specialist în chirurgie orală și maxilofacială)
  Adres: Strada Turturicii 3/5
  Tel: 0745 287 887
  email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

 

e. Centrul de Consiliere psihologică și Orientare în Carieră

Primele câteva luni într-o țară nouă și o școală nouă poate fi dificil pentru oricine. În cazul în care considerați că aveți nevoie de o persoană cu care să vorbiți, care vă poate da sfaturi obiective într-un mod profesionist, vă puteți adresa psihologului universitar pentru studenți, dr. Codruța Alina Popescu. Universitatea noastră oferă studenților acces gratuit la Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră. Acesta este situat la parterul Căminului VII din campusul Hașdeu. Puteți găsi locația exactă în aplicația MedCluj app.

Puteți accesa aceste servicii, în cazul în care aveți probleme de adaptare la mediul academic, probleme interpersonale sau probleme de relație, oboseală intelectuală sau emoțională, anxietate cu privire la performanță, probleme academice, alimentația nesănătoasă, etc. Mai mult decât atât, aici puteți găsi sprijin psihologic pentru a alege o specialitate medicală viitoare pe care doriți să o urmați. Pentru a putea beneficia de aceste servicii la centrul de consiliere, trebuie să faceți o programare în prealabil prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

f. Farmacii

După cum Clujul este cunoscut pentru centrele sale medicale, nu există nici o lipsă de farmacii aici. Indiferent de locul unde ești, vei găsi cel mai probabil una din apropierea ta la câteva minute de mers pe jos. Vei descoperi că poți cumpăra multe medicamente fără prescripție medicală, dar pentru cele care necesită rețetă vă poate vedea medicul universității (a se vedea secțiunea corespunzătoare), care vă poate trimite, de asemenea, la un specialist.

Majoritatea farmaciilor sunt deschise în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, de luni până vineri, de la aproximativ 8/9:00 până în jurul orei 18:00, iar unele sunt deschise sâmbăta și duminica, timp de câteva ore (farmaciile din mall-uri vor fi deschise la sfârșit de săptămână de asemenea).

Mai jos aveți o listă a farmaciilor care sunt deschise 24 de ore pe zi, în Cluj, în cazul în care ai nevoie de medicație în mijlocul nopții sau dimineața devreme:

 • Farmacia Viafarm în centru în Piața Mihai Viteazu (lângă McDonald’s)
 • Farmacia Ducfarm în Mănăștur, Calea Florești 75 (vizavi de Billa)
 • Farmacia Remedium în Mărăști, 21 Decembrie 1989, nr. 131
 • Eco Farmacia în Gheorgheni, Piața Timotei Cipariu 15

Și, desigur, dacă aveți nevoie de asistență medicală de urgență, sunați la 112